Biografie

Al zolang ik weet ben ik bezig geweest met het maken van muziek. Op mijn 5e begon het met pianolessen, maar al snel maakte ik de overstap naar drumles. Op mijn 22e studeerde ik cum laude af aan het conservatorium met hoofdvak drums, bijvak piano.

De speelstijl en sound van andere spelers bestuderen is altijd een groot onderdeel geweest van mijn leerproces als speler. Dit begon met rockdrummers als Dave Grohl, Jon Theodore en John Bonham. Tijdens mijn studie kwamen hier jazz en funk drummers als Joseph Modeliste, Billy Martin en Brian Blade bij. Ook drummers die zich bezig hielden met de breakbeat cultuur zoals Mark Guiliana, Jojo Mayer en Dave King zijn van grote invloed op mijn spel, net als sessiedrummers als Ash Soan, Aaron Sterling en Vinnie Colaiuta.

Samenspelen is altijd een essentieel onderdeel van mijn ontwikkeling als drummer. Ik heb door de jaren heen met veel verschillende bands getourd door Duitsland, Engeland, Spanje, België, Albanië, Frankrijk, Tsjechië, Wales en natuurlijk Nederland.

Toen ik rond 2005 voor het eerst een hang hoorde was meteen duidelijk dat ik hier iets mee moest. Dit instrument vormde de perfecte brug tussen mijn interesse in oosterse filosofie en psychologie – met name op gebied van meditatie – en mijn muzikantschap. In 2012 kocht ik mijn eerste handpan.

Vanaf dat moment is naast drums ook handpan een alsmaar groeiend onderdeel van mijn leven geworden. Tegenwoordig vul ik mijn week met optreden en opnemen op beide instrumenten. Daarnaast geef ik workshops, clinics en consults, en geef ik les. Ben je op zoek naar een drummer of handpanspeler? Neem dan hier contact op.