Veelgestelde vragen

Een handpan is een relatief jong muziekinstrument, dat leunt op elementen uit de meditatiecultuur. Het instrument is in 2000 ontstaan onder een andere naam: de Hang. Sindsdien heeft het instrument een flinke groei doorgemaakt: tegenwoordig zijn er veel verschillende bouwers en spelers verspreid over de hele wereld.

Een handpan maken is een intensief en daarmee langdurig traject. Vrijwel alle instrumenten zijn handgemaakt, en dat is helaas niet goedkoop. Dit ambacht resulteert wel in prachtige klanken, die op een andere manier niet te produceren zijn.

Een handpan is een toegankelijk instrument om te leren spelen. Uiteraard geldt voor alles dat je er energie in moet steken om verder te komen. Als dit iets is wat je wilt kan je dit – met de juiste begeleiding – absoluut leren.

Ondanks het groeiende aantal bouwers kan het nog best lastig zijn om aan een handpan te komen. Ik werk veel samen met Handpanshop, een plek waar tussen de 60 en 90 handpannen op voorraad zijn. Voor meer info verwijs ik je graag naar www.handpanshop.nl

Iedereen leert op zijn/haar/hun eigen manier. Je kunt hier een lijst met eigenschappen per lesvorm vinden. Twijfel je nog steeds? Neem dan gerust contact op.