Biografie Drums

Muziek is al van jongs af aan een groot onderdeel van mijn leven geweest. Op mijn vijfde begon ik met pianolessen, maar al snel maakte ik de overstap naar drums. De interesse in toetsen is altijd gebleven, maar de hoofdfocus ging naar drummen. Vele bands, projecten, optredens en tours volgden, en op mijn 22e studeerde ik cum laude af aan het conservatorium (hoofdvak drums, bijvak piano).

Inspiratie

Het merendeel van mijn spelen heb ik auditief ontwikkeld. Ik heb ontzettend veel geleerd van het bestuderen van de stijl en sound van bepaalde spelers en bands. Dit begon met rockdrummers als Dave Grohl, Jon Theodore en John Bonham.
Mijn interesse in funk, breakbeat en hiphop groeide ook steeds meer. Zo hebben drummers als Joseph Modeliste, Mark Guiliana, Dave King, Jojo Mayer en Brian Blade een hoop gedaan voor mijn ontwikkeling. Ook mijn interesse in sessiewerk groeide, met daarbij als voorbeelden Ash Soan, Aaron Sterling en Vinnie Colaiuta.

Mijn werkzaamheden als drummer

Samenspelen zie ik als een essentieel element van mijn ontwikkeling als drummer. Ik heb door de jaren heen met diverse bands en projecten mogen touren door Duitsland, Zwitserland, Engeland, Spanje, België, Albanië, Frankrijk, Tsjechië, Wales en natuurlijk Nederland.

Deze shows en tours zijn met verschillende bands geweest, veelal in het eigen werk circuit. Genres hiervan lopen uiteen, van zachtere luistermuziek tot zwaardere rock. Daarbij is naast drummen elektronica betrekken in mijn spel een steeds groter onderdeel geworden. Ik verdiep me veel in synthese en triggering, en ben door de jaren heen zeer vertrouwd geraakt met het gebruik van Ableton Live, zowel voor productie als bij live shows.

Ik speel momenteel met twee vaste projecten: COLOR BONES en Beat Plastic Waste. Naast deze vaste projecten bestaat een groot deel van mijn werk uit sessiewerk, zowel live als studio. Check hier een overzicht van wat ik tot nu heb gedaan, of neem hier contact op als je een samenwerking aan wilt gaan.

Ben je geïnteresseerd naar mijn verhaal op gebied van handpan? Kijk dan hier voor meer info over mijn werk als handpanspeler, of hier voor mijn werk als handpandocent.