Handpan & drums

De beste wensen!

Laten we met het belangrijkste beginnen: de beste wensen voor het nieuwe jaar! Hopelijk brengt dit jaar je veel moois, en kan je talloze uren genieten van jouw handpan. Als je deze blog leest is er een redelijke kans dat je lessen volgt bij mij. Als dat zo is, wil ik je allereerst hartelijk bedanken voor het kiezen voor mijn lessen. We gaan samen weer een mooi jaar met lessen tegemoet! Er staan veel leuke dingen in de planning, en om je te bedanken vind je verschillende mooie nieuwjaarsaanbiedingen in deze mail.

Voordat we daar naartoe gaan zou ik je graag eerst iets meer willen vertellen over de 10% van inkomsten uit deze lespraktijk die naar Effective Altruism gaat. Vertellen over goede doelen voelt altijd wat lastig, het kan snel pretentieus aanvoelen. Ik heb de keuze om 10% van mijn inkomen te doneren jaren voor mezelf gehouden, tot iemand met het – zeer terechte – punt kwam dat initiatieven als deze niet (of in ieder geval minder) groeien als er niet over gepraat wordt.

Het afsluiten van een jaar, waarin ik weer veel handpanspelers heb mogen verwelkomen, voelt als een mooi moment om dit onderwerp aan te snijden. Vooral ook om jullie te bedanken voor jullie bijdrage hieraan.

Effectief Altruïsme

De gekozen doelen zijn onderdeel van Giving What We Can & Effective Altruism. Dit zijn organisaties die doelgerichte non-profits zoeken die – de naam zegt het al – zo effectief mogelijk zijn. Het is een breed scala aan doelen, maar alles wordt goed onderzocht voordat het een plekje krijgt op de website van Giving What We Can. Zo komt het geld niet terecht bij overhead of een corrupte overheid, maar echt op plekken waar het verschil kan maken.

De goede doelen in kwestie

Een paar mooie initiatieven waar een bijdrage aan is geleverd zijn:

  • GiveDirectly: een initiatief waarbij vrijblijvend geld wordt gegeven aan hulpbehoevende mensen. Er was aanvankelijk veel scepsis over deze wijze van mensen helpen, maar de cijfers tonen uitzonderlijk goed resultaat! Mensen hebben vaak volop ideeën hoe ze geld het beste in kunnen zetten, maar missen een manier om te starten. Een mooi en zeer effectief doel.
  • Against Malaria Foundation: de titel spreekt voor zich. Een organisatie die zich richt op het helpen van mensen in malariagebieden. Malariamedicatie is duur en vaak slecht verkrijgbaar, en de hulpverlening is in veel landen slecht. Een groot probleem dat gemakkelijk op te lossen is, alleen is daar wel geld voor nodig.
  • Deworming Program: worminfecties zijn in veel landen een groot probleem. Voedsel is al schaars, en als daarbij worminfectie een probleem zijn gaat het hard achteruit. Voor ons makkelijk op te lossen, op veel plekken veel lastiger. Wederom een probleem dat goed is op te lossen, maar waarbij wel financiële hulp nodig is.

De donatie aan deze doelen is dankzij jouw bijdrage hieraan. Hartelijk dank daarvoor!

Als je meer info wil over deze doelen of over deze manier van doneren kan je een kijkje nemen op de sites van Giving What We Can of Effective Altruism. Als je meer wilt lezen over dit onderwerp raadt ik het boek The Most Good You Can Do van Peter Singer van harte aan.

Een terugblik op 2022: Giving What We Can

Een klein bedankje

Zo’n mooi jaar binnen mijn handpanpraktijk mag natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan. Om je te bedanken geldt een nieuwjaarskorting van 20% op alle online handpancursussen. Deze korting geldt zowel voor de losse cursussen als bundels. Dit resulteert in de volgende tarieven:

Een enkel online handpancursus (Basics, Essentials, Handpan Hacks of Patterns: van €130,- voor €104,-
Bundel 1, Basics & Essentials, van €220,- voor €176,-
Bundel 2: Handpan Hacks & Patterns, van €220,- voor €176,-

Vanzelfsprekend gaat ook van deze tarieven 10% naar Effective Altruism.
Deze actie geldt voor de komende twee weken, en loopt dus tot 14 januari 2024. Wacht dus niet te lang als je interesse hebt! Je kan deze korting activeren door de code Gelukkig2024 te gebruiken.

Mooie plannen voor 2024

Bij een blog met als onderwerp de beste wensen kan een onderdeel met mijn beste wensen voor mijn handpanpraktijk niet missen natuurlijk. Een leuk aspect van mijn werk, en met name het uitvoerende gedeelte ervan, is dat moeilijk te voorspellen is hoe de toekomst er uit gaat zien. Optredens en studiosessies overkomen je grotendeels. Natuurlijk kan je een beetje sturen door de juiste promotie te doen, maar uiteindelijk moet je simpelweg geboekt worden. Als je het leuk vind om dat eens bij te wonen, hou dan vooral mijn speelagenda in de gaten!

Wat betreft online lessen zitten er al veel mooie dingen in de pijpleiding. Alle niveaus worden met Basics tot Patterns wel gedekt, dus complexer zal het niet worden. Als je toch verder wil na Patterns raad ik je aan om live lessen via Zoom te boeken. Binnen de online cursussen dus geen complexere niveaus, maar qua verbreding is er nog een hoop leuks te bedenken. Ik laat het je zeker weten als deze nieuwe curssussen uitkomen!

Jouw eigen handpan opnames

Het lijkt me ook tof om meer te gaan doen met handpanopnames. Verschillende cursisten hebben na een periode van flinke groei een opnamesessie geboekt om hun eigen opnames te hebben. Soms gewoon omdat het leuk is, soms ook met als doel om in te zetten als promotiemiddel. Zo kan het je helpen om misschien aan je eerste optreden te komen. Eigenlijk kan bij elke vorm waarbij jij je handpan inzet een eigen opname een mooie manier zijn om daar meer aandacht op te vestigen. Als je interesse hebt in professionele eigen handpanopnames kan je hier meer info vinden.

Ook voor deze handpan opnames een kleine korting om het afgelopen mooie jaar te vieren. Ook op deze opnames zit 20% korting. De tarieven zijn daarmee als volgt:

Arrangement 1: Onder de pannetjes van €250,- voor €200,-
Arrangement 2: Onder de pannen, van €350,- voor €280,-
Arrangement 3: Onder de flinke pannen, van €500,- voor €400,-

Meer info over de arrangementen vind je op deze pagina.

Ook deze korting geldt voor twee weken, dus tot 14 januari. Wacht dus niet te lang met boeken als je interesse hebt! Uiteraard vallen de opnames zelf niet binnen deze twee weken, dat zou wel erg krap worden. Dit opnametraject zal zich in de periode maart – juni afspelen.

Handpan opnames

Dankjewel!

Tenslotte wil ik je nogmaals bedanken voor het kiezen voor mijn lessen, en voor het lezen van mijn blogs. De beste wensen voor het komende jaar, hopelijk gaan we samen veel moois tegemoet, gevuld met te gekke handpan avonturen!

De beste wensen!
Wil je de op de hoogte gehouden worden van deze blogs? Meld je dan hier aan.