Handpan & drums

Samen handpan spelen

Handpan is bij uitstek een instrument om mee samen te spelen. Het is te gek om lekker samen te improviseren, en elkaar te inspireren. Door het spelen in dezelfde toonsoort kan je gemakkelijk heerlijk flowen op jullie gezamenlijke handpanspel. 

Handpan is aan een flinke opmars bezig. Toch is het instrument nog steeds behoorlijk niche, het kan daardoor nog best een uitdaging zijn om een handpanbuddy te vinden.

Ik help je hier graag bij, en heb op die reden de Handpan Hub op gezet. Ik vertel je op deze pagina graag wat mijn werkwijze hiervoor is, en hoe jij hier onderdeel van kan worden!

Handpan Hub


Een paar jaar geleden ben ik de Handpan Hub gestart, met als doel om spelers met elkaar in contact te brengen. Dit omdat samen handpan spelen toch nog wel wat voeten in de aarde heeft.

Alles begint natuurlijk met de goede intentie om samen te willen spelen. Als jij de behoefte voelt om samen handpan te spelen, en op zoek gaat naar een speelbuddy, zijn er toch wat zaken die een uitdaging kunnen vormen. Bijvoorbeeld: 

  1. Handpannen moeten eigenlijk in dezelfde stemming staan. Er zijn enkele uitzonderingen, maar in de regel werken handpannen alleen lekker samen als ze in dezelfde stemming zijn (bijvoorbeeld het populaire D Mineur)
  2. Het kan fijn zijn om in dezelfde regio wonen (of je moet bereid zijn om een eindje te reizen).
  3. Enigszins hetzelfde speelniveau hebben maakt samenspelen leuker.
  4. Sommige spelers zoeken een medespeler in eenzelfde leeftijdscategorie.

Mijn netwerk aan cursisten heeft de afgelopen jaren een mooie groei mogen doormaken, waardoor ik cursisten door heel Nederland en daarbuiten heb mogen verwelkomen. 

Dat netwerk leent zich natuurlijk perfect voor het vinden van mooie matches, die voldoen aan alle voorwaarden hierboven.

Zo is het idee ontstaan om de Handpan Hub op te richten. Een platform om cursisten bij elkaar te brengen, en om samen handpan spelen te bevorderen.

Ik hoop hiermee dat mijn lessen jou niet alleen helpen met handpan leren spelen, maar ook met het ontmoeten van andere handpanspelers!

Ik help je dus graag met het vinden van een handpanbuddy! Ben je enthousiast geworden? Hieronder lees je hoe jij je aan kan melden. 

Samen handpan spelen

Hoe werkt het?


Mijn online handpancursussen geven natuurlijk een mooi beeld van waar je staat als speler. Ook als je privéles via Zoom volgt bij mij, heb ik een goed beeld van jouw niveau. Alle andere informatie is aan te leveren.

Dus: Lijkt het je leuk om samen te spelen, en ben je cursist bij mij? Geef je dan nu eenvoudig op via het onderstaande formulier. Als ik een match vindt, neem ik per mail contact op, en breng ik jullie (uiteraard na goedkeuring van beide partijen) met elkaar in contact. 

Alvast veel speelplezier!

Online handpan les