Handpan & drums

Mijn allereerste handpan blog!

Welkom bij mijn allereerste handpan blog. Allereerst zou ik je graag willen bedanken dat je de tijd neemt om dit te lezen! In deze eerste blog zou ik graag met je willen delen hoe dit idee tot stand is gekomen, en wat de opzet zal zijn van deze blogs.

Waarom een blog?
Ik ben nu zo’n drie jaar bezig met het geven van handpanlessen, en heb daarvoor ruim tien jaar drumles gegeven. Tijdens die jaren viel me op dat er een aspect is dat meer aandacht verdient dan het kan krijgen in een les. Onderwerpen als de juiste technieken leren, bepaalde patronen onder de knie krijgen en specifieke liedjes leren spelen zijn onderwerpen die in een handpan- of drumles veel aan bod komen. Onderwerpen die ingaan op inspiratie en op de manier waarop je studeert (in plaats van wat je studeert) zijn lastiger te behandelen in een les. Ik kan aanzetjes geven, maar voel vaak de behoefte vanuit cursisten op de vraag: wat moet ik spelen? Mijn hoop is om met deze blogs de handpan- en muziekwereld meer zichtbaar te maken.

De behoefte om naast de vraag wat je moet spelen ook uitgebreider in te gaan op de vraag waarom je dit zou doen en hoe je dit leuker en efficiënter kan doen is de hoofdreden van deze blog. Ik hoop je een beeld te geven van mijn beweegredenen om actief te zijn in de handpan scene. Daarnaast deel ik graag speel- en luistertips die mij enorm hebben geholpen in mijn ontwikkeling als speler.

Opbouw
Ik ga deze blogs opdelen in drie onderdelen. Allereerst deel ik graag hersenspinsels die volgens mij relevant zijn maar minder passen in een les structuur. Wat hierop volgt is een oefentip. Hierbij zal je geen noten of patronen voorbij zien komen. Het zal gaan om algemene tips die je oefenroutine leuker en efficiënter zullen maken. Afsluitend deel ik graag een inspiritatie tip met je. Dit kan video of audio zijn, maar zal zich zeker niet beperken tot handpanspelers. Wel zijn het allemaal tips die mij geïnspireerd hebben in mijn handpanspel.

Deze blog is gericht op de doelgroep van deze website: de cursisten van mijn handpan lespraktijk. Dat gezegd hebbende is iedereen die het interessant vindt natuurlijk van harte welkom. De oefen- en inspiratie tips zijn hopelijk voor iedereen toepasbaar, ongeacht je instrumentkeuze.

Als luistertip heb ik deze keer een eigen EP die ik kort geleden op Spotify heb gezet. Het zijn drie composities die ik vorig jaar heb opgenomen in Mailmen Studios. Als je het leuk vindt kan je ook de video’s ervan zien, deze kan je terugvinden op mijn Youtubekanaal.

Bedankt voor het lezen van deze blog, en tot de volgende!

2 reacties

Wil je de op de hoogte gehouden worden van deze blogs? Meld je dan hier aan.