Handpan & drums

Professionele handpan opnames

Een leuk onderdeel van mijn werk is studiowerk. Dit kan voor mijn eigen creaties zijn, maar ook geregeld in opdracht voor anderen. Deze opdrachten komen in allerlei vormen, van kleine intieme settings tot grote producties. Binnen mijn conservatoriumstudie heb ik mij gespecialiseerd in de richting productie. Deze opgedane kennis en kunde gebruik ik graag om jou te helpen aan jouw eigen professionele handpan opnames, de best mogelijke opnames van jouw eigen composities.

professionele handpan opnames

Het opname traject

De zoektocht naar de ultieme handpanopname is gestart toen ik ervaarde dat producers waar ik mee werk vaak niet goed weten wat ze aanmoeten met dit nieuwe en relatief onbekende instrument. Dit daagde me uit om mijn ervaring en kennis te gebruiken om op zoek te gaan naar de mooiste manieren om handpan op te nemen, om mij te specialiseren in het optimaal vastleggen van handpancreaties. Mijn zoektocht naar de juiste opstelling, de juiste microfoons en de effecten heeft ervoor gezorgd dat ik een breed scala aan verschillende klanken kan creëren, passend bij de compositie of de opdracht.

Deze zoektocht deel ik graag met andere spelers. Als je op zoek bent naar professionele handpan opnames van jouw spel help ik je daar graag bij. Dit traject ziet er als volgt uit:

 1. Voorafgaand aan de opnames gaan we samen zoeken naar de juiste stijl en sound voor jouw compositie. We creëren zo een klankprofiel, waardoor we veel gerichter aan de slag kunnen op de dag van de opname.
 2. In een of twee Zoomsessies van 60 minuten gaan we jouw compositie finetunen. Je krijgt binnen deze lessen handige tips om de puntjes op de i te zetten, om zo goed mogelijk voorbereid de studio in te kunnen.
 3. Op de dag van de opname gaan we in alle rust de juiste klank bouwen, en in een ontspannen setting meerdere takes opnemen. Er is alle tijd om terug te luisteren, bij te schaven, en uiteindelijk de beste take te kiezen.
 4. Na afloop ga ik aan de slag met de mix van jouw opname. Ik stuur je deze toe, en na eventuele op- of aanmerkingen volgt de definitieve mix.

Voor deze opnames zijn twee arrangementen mogelijk:

Recordings Basics

De totaalprijs van dit arrangement is €400,- (excl. BTW). Voor dit bedrag krijg je:

 • Een orientatietraject per mail
 • Een uur les via Zoom
 • Een dagdeel opnemen (4 uur, inclusief op- en afbouw)
 • Een dagdeel mixen (4 uur)

Recordings Deluxe

De totaalprijs voor dit arrangement is €600,- (excl. BTW). Voor dit bedrag krijg je:

 • Een orientatie traject per mail
 • Twee uren les via Zoom
 • Een volle dag opnemen (8 uur opnames, inclusief op- en afbouw). Deze periode biedt ruimte voor het opnemen van meerdere composities.
 • Anderhalf dagdeel mixen (6 uur)

Jouw opnames op Spotify

Wanneer je voornemens bent om deze opname op Youtube, Spotify, of een andere platform te plaatsen kan ik je hier ook in begeleiden. Vanzelfsprekend krijg je de opnames ook in verschillende formats, zodat ze geschikt zijn voor elke vorm van uitgave.

Een professionele handpanopname kan een mooie kroon zijn op jouw harde werk, een mooie manier om jouw creaties op een mooie manier vast te leggen. Ook kan het een mooie manier zijn om jouw spel de juiste professionele promotie te geven, om zo wellicht je eerste optredens te boeken.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!